План на курса

Въведение

ArcGIS Системен софтуер

  • Какво е GIS?
  • ArcGIS версии
  • Слоеве, атрибути, характеристики, селекции и таблици с атрибути

Геопространствени и пространствени данни

  • Векторни срещу растерни данни
  • Метаданни
  • Проекционни и координатни системи

Подготовка на средата за разработка

  • Инсталиране и конфигуриране на ArcGIS Desktop

ArcGIS и неговите функционалности

  • Прилагане и визуализиране на пространствени данни
  • Идентифициране на характеристики и ценности
  • Създаване на селекции
  • Мащабиране и измерване
  • Използване на геометрията на ShapeFile
  • Работни координатни системи
  • Използване на ArcCatalog
  • Модифициране на метаданни

Растерни данни

  • Показване на растери
  • Сливане на растери
  • Повторно вземане на проби и прекласифициране на растери
  • Изрязване на растер
  • Извличане на растерни стойностни точки
  • Географско отразяване на растер

Векторни данни

  • Използване на атрибути на ShapeFile
  • Пространствено свързване с таблични данни
  • Създаване на хороплетни карти

Организирайте Карти

  • Добавяне на данни към карта
  • Импортиране на данни
  • Редактиране на свойства и символика

Създаване на данни

  • Внедряване на нови файлове с данни
  • Чертане на нови функции
  • Начертаване на точки
  • Присъединяване на данни
  • Данни за изрязване
  • Създаване на буфери

Финализации и оптимизации

  • Използване на оформления на карти
  • Работа с карта-локатор
  • Създаване на легенди
  • Внедряване на мащабни ленти и заглавия
  • Експортиране и отпечатване на карти

Обобщение и заключение

----------------------------------------------

*ArcGIS е търговска марка, марка за услуги и регистрирана марка на Esri в Съединените щати, ЕС и други международни юрисдикции. Esri не е прегледал този обучителен курс за пълнота, точност или качество и като такъв не одобрява, не спонсорира или не е партньор на този обучителен курс.

Изисквания

  • Разбиране на основните концепции за пространствени данни.

Публика

  • Теренни еколози
  • Мениджъри по консервация
 14 Часа

Брой участници


Цена за участник

Oтзиви от потребители (3)

Предстоящи Курсове

Свързани Kатегории