План на курса
Въведение в ISO 22000
- Преглед на системите за управление на безопасността на храните
- Цел и ползи от сертифицирането по ISO 22000
- Сравнение с други стандарти за безопасност на храните (HACCP, FSSC 22000 и др.)
Разбиране на рамката на ISO 22000
- Ключови компоненти на ISO 22000:2018
- Структура на високо ниво (HLS) и нейното значение
- Интеграция с други системи за управление (ISO 9001, ISO 14001)
Предварителни програми (PRP) и оперативни PRP
- Разбиране на предварителни програми
- Определяне на оперативни PRP
- Осигуряване на хигиенно-хигиенни мерки
Анализ на опасностите и критични контролни точки (HACCP)
- Принципи на HACCP в ISO 22000
- Провеждане на анализ на опасностите
- Установяване на критични контролни точки (CCP)
Разработване и внедряване на FSMS
- Необходима е ключова документация и записи
- Поставяне на цели за безопасност на храните
- Роли и отговорности в управлението на безопасността на храните
Вътрешен одит по ISO 22000
- Разбиране на изискванията за вътрешен одит
- Провеждане на вътрешен одит за безопасност на храните
- Докладване и коригиращи действия
Подготовка за сертифициране по ISO 22000
- Стъпки в процеса на сертифициране по ISO 22000
- Често срещани предизвикателства и как да ги преодолеете
- Работа със сертифициращи органи
Съответствие и непрекъснато подобряване
- Поддържане на сертификат ISO 22000
- Прилагане на стратегии за непрекъснато подобрение
- Законово и регулаторно съответствие в безопасността на храните
Казуси и практически приложения
- Примери от реалния свят за прилагане на ISO 22000
- Поуки от успешни програми за безопасност на храните
- Интерактивен семинар за планиране на FSMS
Обобщение и следващи стъпки
- Ключови изводи от курса
- Ресурси за по-нататъшно обучение
- Въпроси и отговори и дискусия
Изисквания
- Основно разбиране на принципите за безопасност на храните
- Познаване на HACCP (Анализ на опасностите и критични контролни точки)
- Опитът в производството на храни, осигуряването на качество или съответствието е от полза
Публика
- Мениджъри по безопасност на храните
- Специалисти по осигуряване на качеството
- Служители по съответствието в хранително-вкусовата промишленост
- Супервайзери в производството на храни
- Business мениджъри във веригата за доставка на храни
Oтзиви от потребители (4)
Обучението беше добре съставено и много информативно.
Siobhan Kavanagh - SEEC MM Ltd.,
Курс - ISO 9001 Lead Implementer
Машинен превод
The quizzes to reinforce the reading and the ability to ask questions at any time
Jonathan
Курс - ISO 9001 Lead Auditor
Speed of response and communication
Bader Bin rubayan - Lean Business Services
Курс - ISO/IEC 27001 Lead Implementer
Dereck's overall preparedness . Dereck has great communications' skills !!