Благодарим ви, че изпратихте вашето запитване! Един от членовете на нашия екип ще се свърже с вас скоро.
Благодарим ви, че направихте своята резервация! Един от членовете на нашия екип ще се свърже с вас скоро.
План на курса
Въведение в официалния етикет
- Преглед на официалния етикет в хотелиерството
- Значение на етикета в обслужването на клиенти
- Исторически перспективи и еволюция на официалния етикет
Art of Hosting
- Роли и отговорности на домакина
- Подготовка за гости
- Посреща гости
Етикет за хранене и маниери на масата
- Разбиране на настройките на масата
- Използване на прибори за хранене и стъклени съдове
- Етикет на салфетките
- Подходящо поведение на масата
- Справяне със специални ситуации за хранене
Професионални техники за сервиране
- Процедури по сервиране и изчистване
- Боравене и представяне на табели
- Управление на многостепенно хранене
- Сервиз за вино и напитки
Специално събитие Management
- Планиране и организиране на официални събития
- Координиране с други служители и отдели
- Справяне с неочаквани ситуации и заявки на гости
Културна чувствителност и международен етикет
- Разбиране и зачитане на културните различия
- Международен етикет за хранене
- Адаптиране на услугата към разнообразна клиентела
Communication и междуличностни умения
- Ефективна комуникация с гости и членове на екипа
- Език на тялото и професионален външен вид
- Работа с оплаквания и трудни ситуации
Обобщение и следващи стъпки
Изисквания
- Основно разбиране на хотелиерските услуги, ролите и отговорностите
Публика
- Хотелски персонал
14 Часа
Oтзиви от потребители (1)
the pace, the information provided. the way it as taught with theory and practice cases, handouts, exercises, etc.